portret_MC

Over Marie-Claire van den Berg

portret_MCIn de echte wereld, de wereld buiten de statistieken en rapporten, kunnen de feiten niet zonder verhalen. En die verhalen maak ik. Graag. In woord, beeld en geluid. Verhalen die blijven hangen, die je het liefst een beetje veranderen. Ik schreef twee boeken over levensveranderende ervaringen. Over liefde op internet, toen het medium nog pril was en je met scheve ogen werd aangekeken als je een profiel had op een datingsite. En over milieubewust leven, toen de klimaatcrisis zich aandiende en de media er steeds meer over gingen berichten.

Als het nodig is, speel ik in die verhalen zelf een rol, zoals in de YouTube-serie Plankgas over rijden op biogas. Of de reportageserie groen doen in esta. Andere keren zijn het de mensen wiens stem je anders nooit hoort, zoals de bewoners van L-flat in Vollenhove, Zeist, in een radioserie over hun vaak ingewikkelde levens.

Naast het maken van eigen verhalen, werk ik ook als redacteur en eindredacteur op plekken waar veel andere verhalen worden gemaakt. Bij onder andere zembla.tv, joop.nl, het Parool en NPO radio 1.

Een kleine selectie van mijn werk staat op deze site. Titels en opdrachtgevers waar ik voor werk en heb gewerkt zijn onder andere: Volkskrant, AD, Telegraaf, Parool, Viva, Margriet, Libelle, Marie Claire, Flair, Linda, Radio Online, Kassa, Ons Huis Verdient Het (RTL4), Nederland Wordt Groen en Milieu Centraal.

Wil je meer weten of contact opnemen, dan kan dat op mcvdberg@gmail.com.

Of kijk op LinkedIn en Twitter

Published

Updated